Stoofschotels nemen misschien wel wat tijd in beslag om te maken, maar het is het wachten meer dan waard! De bekendste stoofschotel is waarschijnlijk de boeuf bourguigon, maar een (vegan) rendang of een stoof met pompoen weten we ook te waarderen.

Stoven in de oven
De boeuf bourguignon (met rundvlees) en de coq au vin (kip gegaard in wijn) zijn de meest bekende stoofschotels. Je haalt de Franse keuken er direct mee in huis. Daar moet je dan wel even op wachten, want ze staan een aantal uur op het vuur of te stoven in de oven. Geen zin om te wachten? Als je stooft met vis, zit je qua smaak na een kwartier al in de Provence.

Weet je wat lekker is? Stoven met vis!
Kenmerkend aan een stoofschotel is dat het vlees lekker langzaam gaar wordt in de oven of op het vuur. Ideaal voor een winterse zondag bijvoorbeeld. Maar het hoeft geen weekend te zijn om te genieten van een stoofschotel. Vis gaart sneller: een stoofschotel met kabeljauw is bijvoorbeeld al in 15 minuten gaar. En klaar.

Stoven met pompoen: doen!
Pompoen leent zich ook uitstekend voor een stoofschotel. Het vruchtvlees wordt heerlijk zacht en de smaak komt helemaal tot zijn recht. En pompoen past ook goed in het stoofseizoen: het najaar.

Lees meer

Stoofschotels (545)

sorteer op
recept Snel­le gou­lash van met­worst

Snel­le gou­lash van met­worst

25 min.
(43)
recept Mos­terd­kip met ge­stoof­de prei en ge­meng­de pu­ree

Mos­terd­kip met ge­stoof­de prei en ge­meng­de pu­ree

25 min.
(23)
recept Ro­mi­ge bie­ten­ri­sot­to met Ita­li­aan­se mort­adel­la

Ro­mi­ge bie­ten­ri­sot­to met Ita­li­aan­se mort­adel­la

30 min.
(13)
recept Me­di­ter­ra­ne vis­stoof met cous­cous

Me­di­ter­ra­ne vis­stoof met cous­cous

25 min.
(39)
recept Au­ber­gi­ne-tofu­cur­ry

Au­ber­gi­ne-tofu­cur­ry

30 min.
(61)
recept Pit­ti­ge rund­vlees­cur­ry

Pit­ti­ge rund­vlees­cur­ry

3 u. 20 min.
(273)
recept Lin­zen­scho­tel met zuur­kool & ham

Lin­zen­scho­tel met zuur­kool & ham

25 min.
(19)
recept Gou­lash met pa­prika­mix

Gou­lash met pa­pri­ka­mix

4 uur
(76)
recept Cas­soulet (Fran­se stoof­scho­tel) met kip, worst en li­ma­bo­nen

Cas­soulet (Fran­se stoof­scho­tel) met kip, worst en li­ma­bo­nen

30 min.
(60)
recept Ren­dang

Ren­dang

2 u. 25 min.
(89)
recept Pul­led beef met sal­sa en avo­ca­do­pu­ree

Pul­led beef met sal­sa en avo­ca­do­pu­ree

2 u. 45 min.
(40)
recept Worst-lin­zen­scho­tel

Worst-lin­zen­scho­tel

25 min.
(28)
recept Ge­bak­ken ka­bel­jauw met ge­stoof­de prei & lin­zen

Ge­bak­ken ka­bel­jauw met ge­stoof­de prei & lin­zen

20 min.
(41)
recept Bie­ten­stoof met gei­ten­kaas en kriel­sa­la­de

Bie­ten­stoof met gei­ten­kaas en kriel­sa­la­de

35 min.
(46)
recept Pan­gasi­us­fi­let ge­stoofd in groen­ten met groe­ne olij­ven

Pan­ga­si­us­fi­let ge­stoofd in groen­ten met groe­ne olij­ven

20 min.
(32)
recept Su­ka­de­lap­jes

Su­ka­de­lap­jes

5 u. 15 min.
(81)
recept Alain Ca­rons kip met mos­terd-gem­ber­saus, pi­la­v rijst en ge­stoof­de prei

Alain Ca­rons kip met mos­terd-gem­ber­saus, pi­la­v rijst en ge­stoof­de prei

1 u. 20 min.
(7)
recept Cur­ry met kip en mun­tyog­hurt

Cur­ry met kip en mun­ty­og­hurt

15 min.
(163)
recept Bra­zi­li­aan­se vis­stoof

Bra­zi­li­aan­se vis­stoof

1 uur
(69)
recept Chi­li con car­ne met kof­fietwist

Chi­li con car­ne met kof­fietwist

30 min.
(25)
recept Griek­se kip in to­ma­ten­saus

Griek­se kip in to­ma­ten­saus

30 min.
(195)
recept Ve­ge­ta­ri­sche kool­raap­gou­lash met rijst

Ve­ge­ta­ri­sche kool­raap­gou­lash met rijst

30 min.
(25)
recept Groen­te­ta­ji­ne met cous­cous

Groen­te­ta­ji­ne met cous­cous

35 min.
(145)
recept Kleur­rij­ke pom­poen-pa­pri­ka-cho­ri­zo­stoof

Kleur­rij­ke pom­poen-pa­pri­ka-cho­ri­zo­stoof

30 min.
(17)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.