Stoofschotels nemen misschien wel wat tijd in beslag om te maken, maar het is het wachten meer dan waard! De bekendste stoofschotel is waarschijnlijk de boeuf bourguigon, maar een (vegan) rendang of een stoof met pompoen weten we ook te waarderen.

Stoven in de oven
De boeuf bourguignon (met rundvlees) en de coq au vin (kip gegaard in wijn) zijn de meest bekende stoofschotels. Je haalt de Franse keuken er direct mee in huis. Daar moet je dan wel even op wachten, want ze staan een aantal uur op het vuur of te stoven in de oven. Geen zin om te wachten? Als je stooft met vis, zit je qua smaak na een kwartier al in de Provence.

Weet je wat lekker is? Stoven met vis!
Kenmerkend aan een stoofschotel is dat het vlees lekker langzaam gaar wordt in de oven of op het vuur. Ideaal voor een winterse zondag bijvoorbeeld. Maar het hoeft geen weekend te zijn om te genieten van een stoofschotel. Vis gaart sneller: een stoofschotel met kabeljauw is bijvoorbeeld al in 15 minuten gaar. En klaar.

Stoven met pompoen: doen!
Pompoen leent zich ook uitstekend voor een stoofschotel. Het vruchtvlees wordt heerlijk zacht en de smaak komt helemaal tot zijn recht. En pompoen past ook goed in het stoofseizoen: het najaar.

Lees meer

Stoofschotels (546)

sorteer op
recept Groen­te­ta­ji­ne met vlees­reep­jes

Groen­te­ta­ji­ne met vlees­reep­jes

30 min.
(95)
recept Stoof van prei, to­maat, aard­ap­pel en ei

Stoof van prei, to­maat, aard­ap­pel en ei

15 min.
(203)
recept In wijn ge­stoof­de kip met spruit­jes

In wijn ge­stoof­de kip met spruit­jes

20 min.
(46)
recept Ro­de­kool en zuur­kool met peer­tjes

Ro­de­kool en zuur­kool met peer­tjes

45 min.
(28)
recept Ge­stoof­de ham­lap­pen met rijst

Ge­stoof­de ham­lap­pen met rijst

20 min.
(21)
recept Chi­li con car­ne met stoof­vlees, kof­fie en cho­co­la­de

Chi­li con car­ne met stoof­vlees, kof­fie en cho­co­la­de

3 uur
(51)
recept Me­di­ter­ra­ne rund­vlees­ra­gout met po­len­ta

Me­di­ter­ra­ne rund­vlees­ra­gout met po­len­ta

3 u. 40 min.
(46)
recept Ea­sy pom­poen­chi­li

Ea­sy pom­poen­chi­li

40 min.
(294)
recept Cous­cous met mos­se­len en ka­bel­jauw

Cous­cous met mos­se­len en ka­bel­jauw

25 min.
(9)
recept Snel­le coq au vin blanc

Snel­le coq au vin blanc

30 min.
(102)
recept Stoof van ui, ven­kel, zoe­te aard­ap­pel en ba­ha­rat

Stoof van ui, ven­kel, zoe­te aard­ap­pel en ba­ha­rat

35 min.
(124)
recept But­ter chic­ken in wraps

But­ter chic­ken in wraps

15 min.
(37)
recept Kip­stoof in ro­mi­ge mos­terd­saus

Kip­stoof in ro­mi­ge mos­terd­saus

17 min.
(93)
recept Rijk­ge­vul­de chi­li met kip, zwar­te bo­nen en knap­pe­ri­ge mais

Rijk­ge­vul­de chi­li met kip, zwar­te bo­nen en knap­pe­ri­ge mais

30 min.
(22)
recept Ge­stoofd ko­nijn met to­ma­ten­jus

Ge­stoofd ko­nijn met to­ma­ten­jus

1 u. 50 min.
(13)
recept Kip­stoof met ge­gril­de groen­ten

Kip­stoof met ge­gril­de groen­ten

15 min.
(29)
recept Ge­stoof­de kalfs­wan­gen met ap­pel en aman­del­schaaf­sel

Ge­stoof­de kalfs­wan­gen met ap­pel en aman­del­schaaf­sel

2 u. 30 min.
(15)
recept Groen­ten in Thai­se cur­ry­saus

Groen­ten in Thai­se cur­ry­saus

15 min.
(102)
recept Me­di­ter­ra­ne een­den­bou­ten met truf­fel­po­len­ta & par­me­zaan

Me­di­ter­ra­ne een­den­bou­ten met truf­fel­po­len­ta & par­me­zaan

2 u. 40 min.
(35)
recept Zwar­te-bo­nen­stoof met fe­ta

Zwar­te-bo­nen­stoof met fe­ta

15 min.
(107)
recept Aard­ap­pel­stoof­scho­tel met spek

Aard­ap­pel­stoof­scho­tel met spek

30 min.
(59)
recept Ge­stoof­de run­der­lap­pen met ont­bijt­koek

Ge­stoof­de run­der­lap­pen met ont­bijt­koek

2 u. 20 min.
(129)
recept Cous­cous met ze­ven groen­ten

Cous­cous met ze­ven groen­ten

2 u. 15 min.
(67)
recept Coq au vin blanc met ri­vier­kreef­tjes en va­nil­le

Coq au vin blanc met ri­vier­kreef­tjes en va­nil­le

1 u. 20 min.
(36)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.