Ingrediënten
Meer soepen
Meer soepen
Aantal personen
2
3 tenen
500 g
3 el
½ el
450 g
250 g
1.25 l
7.5 g
150 g
staafmixer
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de winterpeen in plakjes van ca. 1 cm.
Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui 5 min. Voeg de knoflook, het ras el hanout, de winterpeen en pompoenblokjes toe en bak 5 min. Schep regelmatig om.
Voeg de linzen en het water toe en breng de soep aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 20 min. zachtjes koken.
Snijd ondertussen de koriander fijn. Breng de ricotta op smaak met peper.
Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over diepe kommen en schep in ieder kom ¼ van de ricotta. Bestrooi met de koriander.