Vegan soep
Vegan soep: van bijna elk soeprecept valt een plantaardige versie te maken. Van vegan erwtensoep tot romige champignonsoep… Wij laten je zien hoe!

Vegan soep maken: zo doe je dat
Ingrediënten
4 personen
1
middelgrote ui
2 tenen
knoflook
500 g
broccoli
1 el
milde olijfolie
750 ml
water
1 el
BioToday bouillonpoeder gistvrij
Dit heb je nodig
staafmixer
- Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukken van 2 cm. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee.
- Voeg het water en bouillonpoeder toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.