Salade gerookte kip
Salade gerookte kip

Salade gerookte kip

Een salade gerookte kip kan altijd: lekker als lunch, maar ook als volwaardige maaltijd. Hier vind je de lekkerste recepten voor salade met gerookte kip op een rij.

Salade gerookte kip

Salade gerookte kip maken: zo doe je dat
Salade gerookte kip maken: zo doe je dat

Salade gerookte kip maken: zo doe je dat

Ingrediënten

4 personen

45 g

ongebrande hazelnoten

300

penne

700 g

groene asperges

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

15 g

verse basilicum

1 el

milde olijfolie

50 g

kappertjes in pot

150 g

gerookte kipfiletreepjes

50 g

Parmezaanse kaas

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 5 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Laat de paprika’s uitlekken en doe met de knoflook uit het potje, de hazelnoten en de helft van de basilicum in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de asperges met peper 3 min. op hoog vuur. Laat de kappertjes uitlekken, voeg toe en bak 1 min. mee.
  4. Giet de pasta af en spoel onder koud stromend water. Meng de dressing erdoor. Snijd de rest van het basilicum in reepjes. Meng de asperges en kipreepjes door de pasta. Bestrooi de pastasalade met de rest van het basilicum en schaaf de kaas erover.