Lentesoep
Hoera! Het is lente. En bij de lente krijgen we steeds meer zin in lichte(re) gerechten. Nou is soep natuurlijk altijd goed, maar deze zijn in het voorjaar extra soeper.

Lente-erwtensoep met dille en munt
Ingrediënten
4 personen
1.2 l
heet water
2½
groentebouillontabletten
400 g
gesneden snijbonen
75 g
parelcouscous
10 g
verse dille
7.5 g
verse munt
100 g
witte kaas
450 g
diepvries tuinerwten
- Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook. Voeg de snijbonen toe en kook 7 min.
- Kook ondertussen de parelcouscous 5 min. en giet af. Snijd de dille grof, zodat je mooie pluimpjes krijgt. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes, laat de kleinste blaadjes heel. Verkruimel de witte kaas.
- Voeg de tuinerwten en parelcouscous toe aan de soep en kook nog 3 min. op hoog vuur. Voeg de dille toe en verwarm nog 1 min. op laag vuur mee.
- Verdeel de soep over kommen. Bestrooi met de kaas, munt en wat versgemalen zwarte peper. Serveer direct.