- 1
- 2
- 3
Ingrediënten
Voorgerechten uit zee
Voorgerechten uit zee
Aantal personen
1 sinaasappel | |
3 passievruchten | |
2 eetlepel vanillewodka (Gall & Gall) | |
1.5 eetlepel wittewijnazijn | |
4 AH Excellent gedroogde sinaasappelschijfjes | |
100 gram cottagecheese | |
2.5 eetlepel extra vierge olijfolie | |
1 komkommer | |
10 gram verse dille | |
1 rode peper | |
200 gram gerookte zalm |
staafmixer met hoge beker
Pers de sinaasappel uit. Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees eruit. Meng 3 el sinaasappelsap (per 4 personen), de passievrucht, vanillewodka en azijn door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de sinaasappelschijfjes elk in 3 stukken en laat marineren in de dressing.
Doe de cottagecheese met ⅕ van de olie in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schaaf linten van de komkommer, rol ze op tot roosjes en snijd de helft in de lengte door, zodat de roosjes verschillende hoogten krijgen. Pluk de blaadjes van de dille, zodat je mooie pluimpjes krijgt. Snijd de peper in ringen.
Verdeel de zalm in kransvorm over de borden en verdeel de stukjes sinaasappel, komkommerroosjes, dressing, whipped cottagecheese, rode peper en dille rond de zalm. Besprenkel met de rest van de olie.