Wintersoep recepten
Wintersoep recepten

Wintersoep recepten

Wintersoep = opwarmen tijdens ijskoude dagen. Soep in de winter is een uitkomst, want je warmt er niet alleen lekker van op, het is ook makkelijk en goed van tevoren te maken. Echte wintersoep-toppers: erwtensoep, broccolisoep of een goedgevulde bruinebonensoep. Welke zet jij op tafel?

Wintersoep: Hollandse erwtensoep maken

Wintersoep: Hollandse erwtensoep maken

  1. Doe het water, de spliterwten, karbonaden en bouillonblokjes in een grote soeppan en breng op hoog vuur aan de kook. Laat met de deksel op de pan 20 min. op laag vuur koken.
  2. Schil ondertussen de knolselderij en snijd in stukken van 1 cm. Snijd de preien in dunne halve ringen en spoel onder koud stromend water. Schil en snijd de aardappelen in blokjes van 2 cm. Snijd de selderij fijn.
  3. Haal de karbonaden uit de pan. Voeg de knolselderij, prei, aardappel en ¾ van de selderij toe aan de soep en roer door. Laat nog 20 min. zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn. Roer regelmatig en pureer een deel van de soep met de staafmixer.
  4. Snijd ondertussen de karbonaden in blokjes van 1 cm. Snijd de worst in plakjes van 1 cm.
  5. Roer de worst en de blokjes karbonade door de soep en verwarm nog 5 min. mee. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de rest van de selderij.