Snijd de knoflook fijn en de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 3 cm.
Verhit de olie in een soeppan op laag vuur en fruit de knoflook 1 min. Voeg de courgette en asperges toe en bak 1 min. op middelhoog vuur mee. Voeg het water en de bouillon toe. Breek de spaghetti in stukjes boven de soep. Roer goed door en breng aan de kook. Kook de soep 10 min. zachtjes.
Pers ondertussen de citroen uit en rasp de kaas. Neem de soep van het vuur. Roer de spinazie, 1 el citroensap (per 4 personen) en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper.
Minestronesoep
Minestronesoep (letterlijk: grote soep) is comfort food bij uitstek. Je vult deze stevige, Italiaanse maaltijdsoep met van alles dat je lekker vindt, zoals pasta, groente, bonen en gehaktballetjes. Buon appetito!
Groene minestrone met Parmezaanse kaas
Ingrediënten
Aantal personen
2 tenen knoflook | |
1 courgette | |
350 gram groene asperges | |
1 eetlepel milde olijfolie | |
1 liter water | |
350 ml Struik krachtbouillon groente in pot | |
150 gram spaghetti | |
0.5 citroen | |
50 gram Parmezaanse kaas | |
100 gram babyspinazie |
Winterminestrone met soepstengels
Ben je op zoek naar een recept voor een lekkere maaltijdsoep voor de winter? Probeer dan eens deze winterminestrone met zelfgebakken soepstengels.
Winterminestrone met soepstengels maken
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng 250 gram bloem met een half zakje bakpoeder, 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden en 1 theelepel zout in een kom.
Maak een kuiltje en schenk er 4 eetlepels...
04:21