Sugarsnaps
Sugarsnaps zijn supersnel klaar! Even koken of wokken serveren maar. Tip: maak een salsa van sugarsnaps en avocado.

Wat zijn Sugarsnaps?
Sugarsnaps zijn knapperige, ietwat zoete peulvruchten. Ze zijn ontstaan uit een kruising tussen erwten en peultjes. Sugarsnaps eet je in z’n geheel.
Hoe moet je sugarsnaps bereiden?
Je kunt sugarsnaps koken, wokken, roerbakken, stomen of geblancheerd in salades verwerken. Meestal worden ze in de wok bereid, om na 3-5 minuten heerlijk beetgaar te zijn. Het is niet nodig om de erwtjes van hun ‘jasje’ te ontdoen. Het enige waar je op moet letten is dat je het draadje; de naad en het bovenste puntje er afsnijdt.


Zoetzuur varkensvlees met bosui
Ingrediënten
4 personen
300 g
varkenshaas
2 tenen
knoflook
3
bosuien
2 el
wokolie
3 el
gembersiroop
3 el
limoensap
200 g
verse sugarsnaps
250 g
cherrytomaten
250 g
verse ananasstukjes
300 g
1 minuut basmatirijst
Dit heb je nodig
magnetron
- Snijd de varkenshaas in plakjes, de knoflook fijn en de bosuitjes in schuine stukjes. Verhit de olie in een wok en voeg de varkenshaas, knolook, gembersiroop, limoensap en zout toe. Roerbak 2 min. en neem met een schuimspaan uit de wok.
- Doe de sugarsnaps met de rest van de gembersiroop en de rest van het limoensapin de wok en roerbak 4 min. op laag vuur. Voeg de varkenshaas, tomaten en ananas toe en roerbak nog 4 min. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Schep de bosui door de varkenshaas en serveer met de rijst.