Kebab, baklava en tal van gevulde gerechten, allemaal heerlijkheden uit de Turkse keuken. Een typisch Turkse maaltijd zit vaak vol vers fruit, groenten en gegrild vlees.

Schuif maar aan!
Eten draait bij Turkse families vooral om gezelligheid, dus hoe meer mensen hoe beter. Gastvrij zijn de Turken zeker en een uitnodiging afslaan is onbeleefd. Welk recept je ook maakt: bij een typisch  Turkse maaltijd komt er eerst een meze op tafel. Dit is het voorgerecht. Vaak bestaat het voorgerecht uit allerlei koude en warme gerechtjes. Bijvoorbeeld auberginepuree met brood, salades, kazen en olijfjes. Daarna komt het hoofdgerecht op tafel. Turken eten veel groenten zoals spinazie, bloemkool, aardpeer, artisjokken, wittekool, selderij, aubergine en paprika.

Kebab
Een Turkse klassieker is kebab: gebakken vlees in plakjes gesneden. Gril eens lamskebab of serveer gekruide kebab met paprika of varieer en maak een vis of fruit kebap. ls het lekker weer? Dan is kebab natuurlijk heerlijk op de barbecue.

Baklava
De hele dag door wordt er in Turkije thee gedronken, de thee is sterk en wordt heet gedronken, slurpen mag! Niks geen koekje bij de thee, nee heerlijke zoete Turkse hapjes om je vingers bij af te likken, baklava, Turks fruit en gebak met pistachenoten en amandelgebak…  de vitrines van de Turkse winkels zien er altijd uit als een feestje. Zelf maken kan natuurlijk ook, Allerhande geeft je de lekkerste Turkse recepten.

Lees meer

Turkse recepten (67)

sorteer op

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.