Bbq-salades
Bbq-salades

Bbq-salades

Geen zware bijgerechten bij een barbecue. Ga voor een salade. Pastasalade, frisse couscoussalade of onze favoriet: een gegrilde groentesalade. En omdat ie toch brandt, grillen we de groenten ook op de barbecue.

Gegrilde-paprikasalade met feta en munt
Gegrilde-paprikasalade met feta en munt

Gegrilde-paprikasalade met feta en munt

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 2 gele paprika's
  • 2 rode puntpaprika's
  • 3 el traditionele olijfolie
  • ½ limoen
  • 15 g verse munt
  • 100 g feta

Nodig in de keuken

  • barbecue of oven
  1. Steek de barbecue aan. Halveer de gele en rode puntpaprika’s en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Snijd elke helft in 4 gelijke stukken en meng met de olie. Gril de paprikastukken 6-8 min. op de barbecue. Keer halverwege. Pers ondertussen de limoen uit en snijd de muntblaadjes fijn. Meng de rest van de olie, 1 el limoensap (per 4 personen), de helft van de munt, peper en eventueel zout tot een dressing. Meng de paprika met de dressing en verdeel over een schaal. Verkruimel de feta erover en garneer met de rest van de munt.
Opzoek naar inspiratie voor een snelle en zomerse salade?
Opzoek naar inspiratie voor een snelle en zomerse salade?

Opzoek naar inspiratie voor een snelle en zomerse salade?

Apetina is de perfecte saladekaas. Een kaas met een kruimelige structuur en een milde, romige smaak. Apetina geeft jouw salade net dat beetje extra. Ook te gebruiken op de grill of in warme gerechten. Probeer het zelf!