Recept afbeelding: Pompoensoep

Pompoensoep

Zeg je herfst, dan zeg je pompoensoep! Wat is er nou lekkerder dan opwarmen met een kom soep op een regenachtige dag? Pompoensoep maken kan al in een handomdraai. En stiekem het hele jaar door, vinden wij.

Pompoensoep: hoe bewaren / invriezen / opwarmen?

Pompoensoep kun je, eenmaal afgekoeld (i.v.m. bacteriën), ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren. Bewaar soep in een afgesloten bakje. Je kunt de soep na het afkoelen ook invriezen en 3 maanden bewaren in de vriezer. Zorg ervoor dat er een laagje lucht overblijft in het bakje, zodat de soep bij het vriezen kan uitzetten zonder dat je diepvriesbakje barst. De pompoensoep warm je weer op door het al roerend op laag vuur aan de kook te brengen.

Welke pompoen gebruik je voor pompoensoep?

Pompoenen als flespompoen en kabocha pompoen lenen zich goed voor pompoensoep. Deze hebben namelijk een zachte structuur en kun je makkelijk pureren. Bij flespompoen kan je zelfs de schil laten zitten. Tip: als je de pompoen eerst roostert in de oven voordat je er soep van maakt, komen er veel meer smaken vrij. Dus dan is je soep nog lekkerder! 

 

Ook leuk: behalve in kommen kun je de soep in uitgeholde pompoenen serveren. Favorieten van Allerhande? Deze pompoensoep uit de oven en deze soep in uitgeholde pompoenen.

Is pompoensoep gezond?

Pompoensoep gezond? Ja, maar dat is wel afhankelijk van de ingrediënten die je gebruikt. Pompoen is een groente en dus goed voor je. Maak je de soep met bouillon? Let dan op: volgens het Voedingscentrum is het ’t beste om bouillonblokjes – i.v.m. het zoutgehalte – maar een keer per week te gebruiken. In plaats van zout kun je de soep ook op smaak bengen met verse kruiden als lente-ui, peterselie of selderij. En ook wat je erbij eet, telt. Eet je graag een broodje bij je soep? Neem dan een volkorenbroodje.