BBQ pakketjes

BBQ pakketjes

BBQ-pakketjes zijn een heerlijke manier om vis, groente of vlees op de barbecue te bereiden. Doordat de sappen in het pakketje blijven, trekken deze in de ingrediënten en krijg je een heel smaakvol resultaat. Begin maar met inpakken!

Mediterrane zalmpakketjes van de BBQ

Mediterrane zalmpakketjes van de BBQ

  1. Steek de barbecue aan. Verdeel de roerbakgroente over het midden van 1 vel aluminiumfolie per persoon. Verdeel hierover de zalmfilet à la minute en de kruidenboter. Vouw de pakketjes losjes, maar goed dicht en rooster in 12-15 min. gaar op de barbecue.
Groente op of bij de BBQ

Groente op of bij de BBQ

Een BBQ-pakketje is natuurlijk smullen geblazen, maar een goed gevulde tafel is niet compleet zonder een paar lekkere bijgerechten. Wanneer je geen groenten aan je BBQ-pakketje hebt toegevoegd (of je gewoon meer groenten wilt eten natuurlijk), is het een fijn extraatje om een groentegerecht op tafel te zetten. Ook deze maak je in een handomdraai op de barbecue. Wat dacht je bijvoorbeeld van een salade met courgette? Of gril jij liever maiskolven? Lekker en ook nog eens gezond!

Voor na de BBQ

Nog niet volledig verzadigd na je BBQ-pakketje? Op de BBQ bereid je naast pakketjes en groenten ook de lekkerste toetjes. Wist je dat fruit zich heel goed leent voor smakelijke BBQ-gerechten? Denk aan banaan met chocola. Een ware smaakexplosie! Liever een wat frisser dessert? Probeer dan gegrilde perzik met yoghurt en frambozen. Verras je gasten met een zomers nagerecht, maar vergeet ook vooral zelf niet te genieten!

Drankje erbij?

Een BBQ-avond is niet compleet zonder een lekker verfrissend drankje. Sangria is een van de meest zomerse drankjes. Een goede keuze waarmee je altijd punten scoort. Liever iets anders? Probeer dan eens deze zomerse kruidencocktail, die ziet er toch verfrissend uit? Ook voor degenen die liever (even) geen alcohol drinken, zijn er talloze opties. Welke cocktail of mocktail ga jij maken? Proost!