- 1
- 2
- 3
Ingrediënten
Populaire stamppotten
Populaire stamppotten
Aantal personen
300 gram kipfilet | |
1 eetlepel dijonmosterd | |
2 theelepel kerriepoeder | |
1 kg kruimige aardappelen | |
600 gram broccoli | |
150 ml halfvolle melk | |
40 gram ongezouten roomboter | |
150 gram extra belegen Goudse kaas 48+ | |
5 gram verse peterselie |
Snijd de kipfilet in reepjes en meng met de mosterd, kerriepoeder, peper en eventueel zout. Laat minimaal 15 min. marineren.
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Snijd de broccoli in halve roosjes en kook in 5 min. beetgaar. Giet de aardappelen af en stamp tot een smeuïge puree met de melk en ⅔ van de boter.
Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de kipreepjes in 5. min. rondom goudbruin. Snijd de kaas in blokjes van 1 cm en de peterselie fijn. Meng de broccoli en de kaasblokjes door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper. Serveer met de kip en bestrooi met peterselie.