Feestelijke kerst tapas
Feestelijke kerst tapas

Feestelijke kerst tapas

Een keer wat anders dan een klassiek kerstdiner? Of wil je feestelijk tafelen zonder van te voren uren in de keuken te staan? Kies dan eens voor kerst tapas!
Laat iedereen een lekker hapje meenemen in een bepaald thema (spaans, mexicaans of italiaans) en geniet van een volle tafel met hapjes! Of maak verschillende rondes die je na elkaar serveert voor een echt kerstdiner effect. Wil je geen uren in de keuken staan? Ook relatief simpele hapjes kunnen er feestelijk uitzien! Serveer het op een leuk bord of in mini glaasjes. Een ding is zeker: met de kerstrecepten van Allerhande zet je binnen no time een feestje op tafel!

Zo maak je de lekkerste mini-garnalencocktail

Zo maak je de lekkerste mini-garnalencocktail

  1. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit, snijd de andere helft in 8 parten. Doe de selderij, 1 el limoensap (per 8 stuks) en de mayonaise in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng het tomatensap met de mierikswortel en worcestershiresaus. Bewaar de selderijmayo en het tomatensapmengsel gekoeld tot gebruik.
  2. Neem lichtgroene, mooie stengels bleekselderij met blad aan de uiteinden uit het midden van de struik. Snijd een stuk van de onderkanten van de stengels zodat elke stengel 10 cm lang is. Schil de stengels in de lengte met een dunschiller (om de stugge draden te verwijderen).
  3. Meng de cajunkruiden, zeezoutvlokken en het limoenrasp en schep de garnalen erdoor.
  4. Verdeel achtereenvolgens de bleekselderijstengels, het tomatensapmengsel en de garnalen over de amuseglaasjes. Schep per glas 1 tl selderijmayo op de garnalen. Garneer met een partje limoen.