Kipsaté van de bbq
Kipsaté van de bbq

Kipsaté van de bbq

Maak supersnel zelf saté. Marineer het vlees, rijg de stukjes kip aan een satéprikker en grillen maar!

Kipsaté met seroendeng maken: zo doe je dat

Kipsaté met seroendeng maken: zo doe je dat

  1. Snijd de onderkant van 1 stengel citroengras. Verwijder het buitenste blad, snijd de stengel in 3 stukken en doe samen met de knoflook, gember en eventueel zout in de vijzel. Stamp flink tot alles fijn is.
  2. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Houd het sap apart en voeg het rasp toe aan de vijzel. Voeg de suiker en sambal toe. Stamp tot het goed vermengd is. Neem de pasta uit de vijzel en meng met de sojasaus, sesamolie en 2 el citroensap in een kom tot een marinade.
  3. Snijd de kip in stukken van 2 cm. Rijg het vlees aan de satéprikkers en leg de stokjes in een ruime schaal waar ze helemaal in passen. Schenk de marinade over het vlees en laat afgedekt in de koelkast minimaal 45 min. marineren.
  4. Neem de saté uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de pinda's in 2 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Maak de koekenpan schoon en verwarm deze vervolgens op laag vuur zonder olie of boter. Kneus ondertussen de andere stengel citroengras en maak de seroendeng: doe de komijn, koriander, het kokos en citroengras in de pan. Bak 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig zodat het niet kan aanbranden. Voeg de pinda’s toe, schep om, verwijder het citroengras en doe in een kommetje.
  6. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan en gril de saté in porties in 4-6 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Serveer de saté met de seroendeng.