Oud en nieuw hapjes
Oud en nieuw hapjes

Oud en nieuw hapjes

Oud en nieuw: tijd voor feest! Zorg ervoor dat de lekkerste zelfgemaakte hapjes op tafel staan en het feest is geslaagd. Wat dacht je van extra feestelijke oesters met een Bloody Mary-dressing? Ook carpaccio-hapjes doen het altijd goed!

Carpacciorolletjes

Carpacciorolletjes

Ingrediënten

4 personen

2

grote tortillawraps

123 g

AH Excellent carpaccio

30 g

rucola

2 el

truffelmayonaise

  1. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
  2. Meng de helft van de dressing uit de carpaccioverpakking met ⅔ van de rucola (bewaar de kleinste takjes). De rest van de dressing gebruik je niet. Besmeer de tortilla's met ¾ van de truffelmayonaise. Verdeel de helft van de carpaccio over beide tortilla's door het met het bijgeleverde plastic om te keren op de tortilla’s.
  3. Verdeel de rest van de rucola (op de kleine takjes na), de Parmezaanse kaas en pijnboompitten uit de verpakking erover en rol strak op. Rol de rest van de carpaccio over de bovenkant van de wraps.
  4. Snijd 1 cm van de zijkanten van de wraps en snijd elke wrap in 8 stukken (per 4 personen). Garneer elk rolletje met een dotje van de rest van de truffelmayonaise en een takje rucola.
Wat zijn typische oud en nieuw-hapjes?

Wat zijn typische oud en nieuw-hapjes?

De oliebollen en de appelbeignets staan al op tafel en nu is het tijd voor hapjes! Maar wat serveer je dan? Met een goedgevulde kaasplank of borrelplank zit je altijd goed. Ga dit jaar bijvoorbeeld voor de feestelijke borrelplank met mosterdcrostini Wil je uitpakken met oesters, dan moet je zeker voor oesters met een Bloody Mary-dressing. Bitterballen zijn altijd een succes, helemaal als je ze vult met kaas.

Borrelplank of kaasplankje maken: zo doe je dat

Met een borrelplank kun je eindeloos variëren. Maak bijvoorbeeld een Italiaanse plank met caprese en vitello tonnato, een Franse plank met paté en Franse kaas of een oer-Hollands plankje met blokjes kaas en ossenworst. Varieer ook eens met vis. Zin om uit te pakken met kaas? Zorg er dan voor dat je verschillende soorten uitkiest, zodat je bij elke hap kunt afwisselen. Kies voor een zachte romige kaas (brie of camembert), een harde kaas (pecorino of Hollandse oude kaas), een blauwe kaas (roquefort) en een roodflora (époisses). Gelukkig nieuwjaar!

Borrelplank of kaasplankje maken: zo doe je dat
Welke drankjes drink je bij de oud en nieuw-hapjes?

Welke drankjes drink je bij de oud en nieuw-hapjes?

Bij oud en nieuw denk je waarschijnlijk meteen aan (drankjes met) champagne of sgroppino, echt klassiekers die het altijd goed doen. Liever alcoholvrije champagne? Geef je champagne dit jaar dan een roze twist met deze roze bubbels zonder alcohol. En je kunt nog veel meer kanten op! Haal je mooiste glazen uit de kast en maak bijvoorbeeld een winterse gin-tonic met specerijen en mandarijn voor een winterse touch. Kijk ook eens naar een van onze cocktails. Proost!