Platbrood
Platbrood

Platbrood

Van Libanees platbrood tot pita en laffa: wij zijn dol op platbrood in al z’n verschijningsvormen. Laat je besteklade maar dicht: je eet ’t zo uit de hand, en je veegt er superhandig dat laatste beetje saus mee uit de pan!

Platbrood recepten

Platbrood van de BBQ maken: zo doe je dat
Platbrood van de BBQ maken: zo doe je dat

Platbrood van de BBQ maken: zo doe je dat

Ingrediënten

voor 8 porties
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl zout
  • 320 g milde yoghurt
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 2 tl zeezout

Nodig in de keuken

  • gasbarbecue
  1. Steek de barbecue aan.
  2. Doe het bakmeel, zout en de yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 8 porties en duw tot platte broodjes van ca. 10 cm doorsnede. Gril 3-5 min. op het rooster knapperig en goudbruin. Keer, besprenkel met de olie en bestrooi met het zout. Gril nog 3-5 min. Serveer warm, lauw of koud.