Kerstmenu op voorhand klaar maken 2023
Kerstmenu op voorhand klaar maken 2023

Kerstmenu op voorhand klaar maken 2023

Een grote groep eters over de vloer? Geen stress! Voor dit kerstmenu maak je alles vooraf klaar! Voor jou geen stress tijdens drukke dagen zoals de decembermaand. Met deze kerstrecepten zet jij binnen no time een heerlijk kerstmenu op tafel.

Kersttopper: zalmbonbons

Kersttopper: zalmbonbons

  1. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in parten. Snijd de dille fijn.
  2. Schep de Hollandse garnalen om met de citroenmayonaise, 1 tl citroenrasp, een ½ el citroensap en ¾ van de dille (per 6 personen).
  3. Leg een stuk vershoudfolie in kopjes. Verdeel de plakjes zalm over de kopjes. Zorg ervoor dat de onderkant en zij kanten goed bedekt zijn. Verdeel het garnalenmayomengsel erover. Vouw de randen zalm over de vulling zodat alles bedekt is. Vouw de folie erover en draai de bovenkant als een toffee dicht. Zet tot gebruik in de koelkast.
  4. Verwijder de folie van de zalmbonbons en leg in het midden van elk bord een zalmbonbon. Garneer met de rest van het citroenrasp en de rest van de dille en leg op elk bord een partje citroen.