Quinoa met gegrilde avocado en granaatappel
Quinoa met gegrilde avocado en granaatappel
bewaar
bewaar

Quinoa met gegrilde avocado en granaatappel

Avocado grillen? Dat geeft een intense smaak. Lekker in dit veganistische gerecht met witte quinoa en walnoten.

25 min. bereiden
145waarderingen

    Aan de slag

    1

    Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Verhit een grillpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Laat ondertussen de gegrilde paprika’s uitlekken. Doe de paprika met ⅔ van de granaatappelpitjes en de walnoten in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een saus.

    2

    Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en halveer in de lengte. Bestrijk de snijkanten met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de avocado’s in delen 4 min. op de snijkant.

    3

    Snijd ondertussen de basilicumblaadjes in reepjes. Meng de helft ervan met de helft van de tuinkers en de saus door de quinoa. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi ook de avocado met peper en eventueel zout. Schep de quinoasalade op een platte schaal en verdeel de avocado erover. Garneer met de rest van het basilicum, de rest van de tuinkers en de rest van de granaatappelpitjes.

    combinatietipLekker met gegrilde verse tonijn (het gerecht is dan niet meer veganistisch).

    Quinoa met granaatappel en avocado

    Instructievideo - 02:45 min.

    Heb jij dit recept klaargemaakt?

    We zijn benieuwd wat je er van vindt!

    Heb jij dit recept klaargemaakt?

    We zijn benieuwd wat je er van vindt!

    Quinoa met gegrilde avocado en granaatappel

    Avocado grillen? Dat geeft een intense smaak. Lekker in dit veganistische gerecht met witte quinoa en walnoten.

    Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

    Dit heb je nodig