Vis op de bbq

Ga je voor een visje op de barbecue? Goed idee. Van kabeljauw tot forel en van garnalen tot zalm: het kan allemaal op de grill. Een mooie selectie recepten voor de visliefhebber.

Forel met verse kruiden en citroen
Forel met verse kruiden en citroen

Forel met verse kruiden en citroen

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 citroen
  • 7.5 g verse dille
  • 10 g verse platte peterselie
  • 7.5 g verse tijmblaadjes
  • 4 verse forel
  • 2 el traditionele olijfolie

Nodig in de keuken

  • barbecue
  • visklemmen
  1. Steek de barbecue aan.
  2. Halveer de citroen, pers 1 helft uit en snijd de andere helft in dunne schijfjes. Snijd de dille en peterselie fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Dep de forellen droog met keukenpapier. Bestrooi de buitenkant en de buikholte met peper en zout. Stop de citroen en kruiden in de buikholtes.
  3. Meng het citroensap met de olie en bestrijk de forellen ermee. Doe in elke visklem 2 forellen en rooster de vis boven matig heet vuur in ca. 12 min. gaar. Keer regelmatig.