Ga je voor een visje op de barbecue? Goed idee. Van kabeljauw tot forel en van garnalen tot zalm: het kan allemaal op de grill. Een mooie selectie recepten voor de visliefhebber.

Folie
Vis kopen? Haal dan per persoon ongeveer 75 gram. Bestrijk de vis met olie voordat je gaat grillen, anders plakt je vis vast aan het rooster. Je kunt vis ook als pakketje in aluminiumfolie op de barbecue leggen. Neem bijvoorbeeld kabeljauw, leg ‘m met wat groenten en kruiden op de folie. Dichtvouwen en na ongeveer 8 minuten op de barbecue heb je een heerlijk visje. Zorg er wel voor dat je de folie makkelijk kunt openen om te bekijken of de vis al gaar is. Als het visvlees wit, maar nog wel stevig is, is het gaar.

Visklem en rijgen
Ook handig: een visklem. Zo weet je zeker dat de vis heel blijft en kun je 'm makkelijk keren. De forel is daar uitstekend geschikt voor. Vul de buikholte met boter en groene kruiden. Wikkel de forel in aluminiumfolie en doe ‘m in de visklem. Heb je garnalen? Rijg deze aan pennen of bereid ze in de grillwok. Kies het liefst ongepelde garnalen, want de schaal beschermt en geeft veel smaak. Na 3-4 minuten zijn ze gaar.

Op de huid
Ook erg lekker is een stukje zalm op de huid van de barbecue. De huid beschermt de vis en houdt de filet mooi bij elkaar. Smeer de zalm dun in met olie en leg met de huidkant op de barbecue en in 3-4 minuten is ‘ie gaar.

Lees meer

Vis op de bbq (70)

sorteer op
recept Zo­mer­se pas­ta­sa­la­de met zalm

Zo­mer­se pas­ta­sa­la­de met zalm

15 min.
(128)
recept Wit­te-to­nijn­steak met wa­ter­me­loen

Wit­te-to­nijn­steak met wa­ter­me­loen

30 min.
(18)
recept Warm­ge­rook­te zalm in ho­ning-so­ja­ma­ri­na­de

Warm­ge­rook­te zalm in ho­ning-so­ja­ma­ri­na­de

1 u. 30 min.
(24)
recept Ge­pof­te ui­en met pe­ter­se­lie-an­sjo­vis­bo­ter

Ge­pof­te ui­en met pe­ter­se­lie-an­sjo­vis­bo­ter

1 uur
(10)
recept Zalm­fi­let met kap­per­tjes­saus

Zalm­fi­let met kap­per­tjes­saus

15 min.
(37)
recept Pe­ter­se­lie-an­sjo­vis­bo­ter

Pe­ter­se­lie-an­sjo­vis­bo­ter

5 min.
(8)
recept Pas­ta­sa­la­de met broc­co­li en to­nijn­saus

Pas­ta­sa­la­de met broc­co­li en to­nijn­saus

25 min.
(50)
recept Ge­gril­de wraps met pul­led ma­kreel

Ge­gril­de wraps met pul­led ma­kreel

25 min.
(22)
recept Wa­ter­me­loen­sa­la­de met to­nijn en fe­ta

Wa­ter­me­loen­sa­la­de met to­nijn en fe­ta

15 min.
(28)
recept To­nijn­steaks Ha­waï met ana­nas­sal­sa

To­nijn­steaks Ha­waï met ana­nas­sal­sa

25 min.
(9)
recept Smo­ked sal­mon nug­gets met ran­ch­saus

Smo­ked sal­mon nug­gets met ran­ch­saus

4 u. 30 min.
(4)
recept Ka­bel­jauw-ham­pak­ket­jes

Ka­bel­jauw-ham­pak­ket­jes

20 min.
(65)
recept Si­ci­li­aan­se knof­look­gar­na­len

Si­ci­li­aan­se knof­look­gar­na­len

30 min.
(37)
recept Gam­ba­spie­sen met pa­pri­ka en ana­nas

Gam­ba­spie­sen met pa­pri­ka en ana­nas

1 u. 20 min.
(25)
recept Spaan­se surf & turf­spies­jes met pit­ti­ge to­ma­ten­saus

Spaan­se surf & turf­spies­jes met pit­ti­ge to­ma­ten­saus

25 min.
(3)
recept Hol­land­se ma­kreel­koek­jes met maiskol­ven

Hol­land­se ma­kreel­koek­jes met maiskol­ven

30 min.
(17)
recept Ge­vul­de fo­rel

Ge­vul­de fo­rel

25 min.
(51)
recept Ti­la­pia met sa­lie in par­ma­ham

Ti­la­pia met sa­lie in par­ma­ham

20 min.
(46)
recept Pe­per­zalm

Pe­per­zalm

20 min.
(48)
recept Zalm met sal­sa van ge­gril­de ana­nas

Zalm met sal­sa van ge­gril­de ana­nas

25 min.
(19)
recept To­nijn met to­maat-ba­si­li­cum­saus

To­nijn met to­maat-ba­si­li­cum­saus

30 min.
(65)
recept Ge­gril­de vis­ke­babs

Ge­gril­de vis­ke­babs

1 u. 25 min.
(13)
recept To­nijnspies te­riy­a­ki

To­nijnspies te­riy­a­ki

25 min.
(43)
recept Zalm­spies met Par­ma­ham en ro­ze­ma­rijn

Zalm­spies met Par­ma­ham en ro­ze­ma­rijn

1 u. 30 min.
(76)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.