Ga je voor een visje op de barbecue? Goed idee. Van kabeljauw tot forel en van garnalen tot zalm: het kan allemaal op de grill. Een mooie selectie recepten voor de visliefhebber.

Folie
Vis kopen? Haal dan per persoon ongeveer 75 gram. Bestrijk de vis met olie voordat je gaat grillen, anders plakt je vis vast aan het rooster. Je kunt vis ook als pakketje in aluminiumfolie op de barbecue leggen. Neem bijvoorbeeld kabeljauw, leg ‘m met wat groenten en kruiden op de folie. Dichtvouwen en na ongeveer 8 minuten op de barbecue heb je een heerlijk visje. Zorg er wel voor dat je de folie makkelijk kunt openen om te bekijken of de vis al gaar is. Als het visvlees wit, maar nog wel stevig is, is het gaar.

Visklem en rijgen
Ook handig: een visklem. Zo weet je zeker dat de vis heel blijft en kun je 'm makkelijk keren. De forel is daar uitstekend geschikt voor. Vul de buikholte met boter en groene kruiden. Wikkel de forel in aluminiumfolie en doe ‘m in de visklem. Heb je garnalen? Rijg deze aan pennen of bereid ze in de grillwok. Kies het liefst ongepelde garnalen, want de schaal beschermt en geeft veel smaak. Na 3-4 minuten zijn ze gaar.

Op de huid
Ook erg lekker is een stukje zalm op de huid van de barbecue. De huid beschermt de vis en houdt de filet mooi bij elkaar. Smeer de zalm dun in met olie en leg met de huidkant op de barbecue en in 3-4 minuten is ‘ie gaar.

Lees meer

Vis op de bbq (69)

sorteer op
recept Ka­bel­jauw met ta­gli­a­tel­le & ven­kel-wa­ter­kers­sa­la­de

Ka­bel­jauw met ta­gli­a­tel­le & ven­kel-wa­ter­kers­sa­la­de

30 min.
(4)
recept Ti­la­pia met sa­lie in par­ma­ham

Ti­la­pia met sa­lie in par­ma­ham

20 min.
(46)
recept Pe­per­zalm

Pe­per­zalm

20 min.
(48)
recept Ge­gril­de vis­ke­babs

Ge­gril­de vis­ke­babs

1 u. 25 min.
(13)
recept Zalm met sal­sa van ge­gril­de ana­nas

Zalm met sal­sa van ge­gril­de ana­nas

25 min.
(19)
recept To­nijn met to­maat-ba­si­li­cum­saus

To­nijn met to­maat-ba­si­li­cum­saus

30 min.
(65)
recept To­nijnspies te­riy­a­ki

To­nijnspies te­riy­a­ki

25 min.
(43)
recept Zalm­spies met Par­ma­ham en ro­ze­ma­rijn

Zalm­spies met Par­ma­ham en ro­ze­ma­rijn

1 u. 30 min.
(76)
recept Mi­hoen­sa­la­de met ana­nas en pa­pri­ka

Mi­hoen­sa­la­de met ana­nas en pa­pri­ka

20 min.
(25)
recept Ti­la­pi­a­spie­sen met kom­kom­mer­sa­la­de

Ti­la­pi­a­spie­sen met kom­kom­mer­sa­la­de

25 min.
(4)
recept Sa­la­de van ge­roos­ter­de mais & gar­na­len

Sa­la­de van ge­roos­ter­de mais & gar­na­len

30 min.
(36)
recept Warm­ge­rook­te zalm met gre­mo­la­ta

Warm­ge­rook­te zalm met gre­mo­la­ta

55 min.
(20)
recept Fo­rel in krant met bar­be­cue­stok­brood

Fo­rel in krant met bar­be­cue­stok­brood

40 min.
(22)
recept Ge­gril­de co­quil­lespie­sen met Thai­se kom­kom­mer­dip

Ge­gril­de co­quil­lespie­sen met Thai­se kom­kom­mer­dip

55 min.
(13)
recept Ge­gril­de wit­te to­nijn met avo­ca­do­sa­la­de

Ge­gril­de wit­te to­nijn met avo­ca­do­sa­la­de

25 min.
(94)
recept Adu­ki­bo­nen­sa­la­de met to­nijn en ge­gril­de pa­pri­ka

Adu­ki­bo­nen­sa­la­de met to­nijn en ge­gril­de pa­pri­ka

8 u. 50 min.
(22)
recept Zo­mer­se pas­ta­sa­la­de met zalm

Zo­mer­se pas­ta­sa­la­de met zalm

20 min.
(121)
recept Wit­te-to­nijn­steak met wa­ter­me­loen

Wit­te-to­nijn­steak met wa­ter­me­loen

30 min.
(18)
recept Warm­ge­rook­te zalm in ho­ning-so­ja­ma­ri­na­de

Warm­ge­rook­te zalm in ho­ning-so­ja­ma­ri­na­de

1 u. 30 min.
(24)
recept Ge­pof­te ui­en met pe­ter­se­lie-an­sjo­vis­bo­ter

Ge­pof­te ui­en met pe­ter­se­lie-an­sjo­vis­bo­ter

1 uur
(10)
recept To­nijn­steaks Ha­waï met ana­nas­sal­sa

To­nijn­steaks Ha­waï met ana­nas­sal­sa

25 min.
(9)
recept Smo­ked sal­mon nug­gets met ran­ch­saus

Smo­ked sal­mon nug­gets met ran­ch­saus

4 u. 30 min.
(4)
recept Wa­ter­me­loen­sa­la­de met to­nijn en fe­ta

Wa­ter­me­loen­sa­la­de met to­nijn en fe­ta

15 min.
(28)
recept Ka­bel­jauw-ham­pak­ket­jes

Ka­bel­jauw-ham­pak­ket­jes

20 min.
(65)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.