Zalm op de BBQ
Zalm op de BBQ

Zalm op de BBQ

Op een houten plank, in een aluminium pakketje of direct op het rooster: zalm op de BBQ blijft favoriet zodra de BBQ aan gaat. Varieer erop los met smaakmakers en zorg er met deze recepten voor dat je zalm altijd perfect gegaard is.

Zalm op de BBQ recepten

Ketjap gemarineerde zalmfilet maken: zo doe je dat
Ketjap gemarineerde zalmfilet maken: zo doe je dat

Ketjap gemarineerde zalmfilet maken: zo doe je dat

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 3 tenen knoflook
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 4 el ketjap manis
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl sambal oelek
  • 4 verse zalmfilets

Nodig in de keuken

  • barbecue
  • grilltopper
  1. Steek de barbecue aan. Pers de knoflook boven een schaal. Meng met de ketjap, olie, azijn en basterdsuiker. Breng op smaak met sambal en zout. Wentel de zalmfilets door de marinade, dek de schaal af en laat de zalm 1 uur in koelkast marineren. Schep regelmatig om.
  2. Neem de zalm uit de marinade en laat uitlekken. Gril 6 min. op de grilltopper of in een grillschaal. Keer halverwege. Bestrijk de vis tijdens het grillen 1-2 keer met de rest van de marinade. Lekker met een schijfje limoen.