- 1
- 2
- 3
Ingrediënten
Alles voor een feestelijk kerst
Alles voor een feestelijk kerst
Aantal personen
125 gram ongezouten roomboter | |
700 gram beef bavette | |
7.5 gram verse platte peterselie | |
3 eetlepel milde olijfolie | |
5.5 eetlepel american style BBQ-kruiden | |
1 theelepel zeezout | |
1 eetlepel halfvolle melk |
vershoudfolie
barbecue
handmixer
Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Leg de bavette op een bord, dek af met vershoudfolie en laat in 30 min. op kamertemperatuur komen. Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng de olijfolie met 2 el BBQ-kruiden (per bavette).
Steek de barbecue aan. Doe de boter met de peterselie, 3 el BBQ-kruiden (per bavette) en het zeezout in een kom en klop 2 min. met de handmixer. Schraap de zijkanten van de kom af, voeg de melk toe en klop op hoge snelheid ca. 10 min. tot de boter luchtig is.
Dep de bavette droog met keukenpapier en smeer in met de kruidenolie. Gril ca. 5-6 min. op de barbecue tot het een kerntemperatuur van 52-54 C (medium rare) heeft bereikt. Keer halverwege. Neem van de barbecue, laat 5-10 min. rusten onder aluminiumfolie en snijd met een scherp mes in dunne plakjes.
Schep er 1 el luchtig geklopte (whipped) boter op en serveer de rest van de boter apart erbij. Bestrooi het vlees met de rest van de kruiden.