Gourmet bijgerechten
Gourmet bijgerechten

Gourmet bijgerechten

Gourmetten: iedereen is er dol op. Maar wat eet je er nou bij? Naast het vlees, de vis, kip en groente zijn dit de lekkerste bijgerechten. Van (kidsproof!) nachoschotel tot rösti in een gourmetpannetje en van sausjes tot salades.

Gourmet mini-nachoschotel

Gourmet mini-nachoschotel

  1. Snijd de steelaanzet van de snoeppaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
  2. Verdeel ⅛ van de maistortillachips over 1 gourmetpannetje. Bestrooi met ⅛ van de paprikaringen en ⅛ van de geraspte kaas. Zet het pannetje onder de grill en laat de kaas in ca. 5 min. smelten.
  3. Verdeel ⅛ van de chilisaus en ⅛ van de bosuiringen over de mini-nachoschotel. Herhaal met de rest van de ingrediënten.
Welke salades zijn lekker bij gourmet?

Welke salades zijn lekker bij gourmet?

Een gourmetavond is niet compleet zonder een heerlijke salade op tafel. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens een fijne afwisseling tussen al het andere lekkers voor in de gourmetpannetjes. Een absolute favoriet is de salade caprese met tomaat en mozzarella. Verras je gasten ook eens met huzarensalade in een glaasje, dat staat meteen extra feestelijk. En vergeet de aardappelsalade niet, daarmee maak je jong en oud blij. Saladekeuzes genoeg!

Gourmetsausjes: wat zet je op tafel?

Knoflooksaus, pindasaus, cocktailsaus, ketchup en mayonaise: sausjes in overvloed! En allemaal passen ze perfect bij gourmet. Eigenlijk is het vooral belangrijk dat je de sausjes kiest waar je gasten, kids en jijzelf dol op zijn tijdens het gourmetten. Dan maakt het niet uit of dat nou tzatziki bij je geroosterde groenten of pepersaus of champignonroomsaus bij het vlees is. Gourmetten met kerst? Denk dan ook eens aan een rodewijnsaus of een portsaus.

Gourmetsausjes: wat zet je op tafel?
Wat zijn warme bijgerechten voor bij gourmetten?

Wat zijn warme bijgerechten voor bij gourmetten?

Naast verschillende sausjes en salades is het ook heel lekker om een paar warme gerechten bij het gourmetten te serveren. Wat dacht je bijvoorbeeld van aardappelkroketjes, sperzieboonfrietjes of courgettekoekjes? Ook lekker voor bij het gourmetten: gegrilde groenten zoals courgette en paprika.