Kebab recepten

Kebab: wie kent het niet? Het is een van oorsprong heerlijk Turks vleesgerecht dat je bij veel restaurants kunt kopen, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker. Ga voor döner kebab in een pitabroodje of serveer als kebabspiesen met een frisse salade erbij. Welke variant je ook kiest, smaken zal het zeker!

Ingrediënten

Bereiding

Hoe maak je kebab?

Hoe maak je kebab?

Kebab (ook wel: döner kebab) wordt oorspronkelijk van lamsvlees gemaakt, maar tegenwoordig zijn er ook genoeg recepten met kip en rundvlees. Het vlees wordt eerst gekruid en vervolgens aan een draaiend spit gegrild. Zodra de kebab gaar is, wordt het vlees in laagjes van het spit af gesneden. Vaak wordt het geserveerd in een pitabroodje, maar je kunt natuurlijk ook een kebabspies maken. Serveer met een lekkere salade en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel staan!

Köfte kebab met yoghurtsaus

Is 'wat eten we vandaag?' bij jou ook altijd de vraag? Vanavond eten we Turks! Deze köfte kebab met yoghurtsaus is heerlijk als doordeweekse maaltijd. Een hoofdgerecht met vlees dat naast budgetproof ook een gezond recept is! Lekker met frisse komkommer en augurken in volkoren pitabroodjes. Hiermee krijg je iedereen aan tafel. 

Kebab maken
Snipper 2 sjalotten. Snijd 15 g peterselie fijn. M...

00:43