Oud en nieuw voorgerechten
Oud en nieuw voorgerechten

Oud en nieuw voorgerechten

Inspiratie nodig voor voorgerechten voor oud en nieuw? De beste recepten voor een feestelijk voorgerecht op een rij. Een goed begin van oudejaarsavond!

Oud en nieuw voorgerechten

Latkes met kruiden-crème fraîche en gerookte zalm
Latkes met kruiden-crème fraîche en gerookte zalm

Latkes met kruiden-crème fraîche en gerookte zalm

Ingrediënten

voor 16 porties
  • 500 g iets kruimige aardappel
  • 2 middelgrote uien
  • 2 el tarwebloem
  • 4 el panko
  • 2 middelgrote eieren
  • 7½ g verse dille
  • 6¼ g verse bieslook
  • 2 tl mierikswortel
  • 125 g crème fraîche
  • 6 el arachideolie
  • 100 g gerookte zalm
  • 50 g wilde zalmeitjes in pot

Nodig in de keuken

  • schone theedoek
  • grove rasp
  • aluminiumfolie
  1. Boen de aardappelen schoon en rasp samen met de uien grof. Doe in het midden van een schone theedoek en wring er zo veel mogelijk vocht uit. Doe in een ruime kom. Meng de bloem, panko en eieren erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  2. Houd een paar takjes dille achter voor garnering en snijd de rest samen met de bieslook fijn. Meng samen met de mierikswortel door de crème fraîche. Breng op smaak met peper.
  3. Maak bergjes van het aardappelmengsel. Verhit 3 el olie (per 8 latkes) in een grote koekenpan en bak de latkes in ca. 6 min. op middelhoog tot hoog vuur goudgeel en gaar. Druk plat nadat je ze in de pan hebt gedaan. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Houd warm onder aluminiumfolie. En bak zo ook de rest van de latkes.
  4. Verdeel de latkes over een grote schaal met de kruidencrème fraîche, zalm en zalmeitjes. Garneer met de achtergehouden dille.