Hollandse voorgerechten met vis
Haring, Hollandse garnalen en forel. Hier vind je de lekkerste Hollandse voorgerechten met vis op een rij.

Garnalencocktail met hangop en bieslook
Ingrediënten
4 personen
1
citroen
½ bakje
bieslook
2 el
mayonaise
1 el
Hollandse
1
kropsla
2 bakjes
Hollandse garnalen
Dit heb je nodig
4 whiskyglazen
- Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de bieslook in stukjes van 2 mm, houd 8 sprietjes achter. Meng het citroenrasp, de stukjes bieslook, de mayonaise en hangop. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
- Haal de buitenste bladeren van de kropsla. Snijd het lichtgroene hart in dunne reepjes en verdeel deze over de 4 glazen. Schep in elk glas 1 tl yoghurtmayonaise en leg de garnalen erop. Verdeel daarna de rest van de yoghurtmayonaise over de garnalen. Garneer met de achtergehouden bieslook.