Preistamppot

Op een koude dag is er niets lekkerder dan weer warm worden met een lekkere preistamppot. Combineer dit topgerecht ook eens met kaas, kerrie, gehakt of zalm. Heerlijk voor tijdens de gure wintermaanden maar eigenlijk ook gewoon het hele jaar door.

Preistamppot recepten

Preistamppot met kip en roomkaas

Ingrediënten

Aantal personen

1.2 kg kruimige aardappelen

2 preien

2 uien

2 tenen knoflook

3 eetlepel traditionele olijfolie

25 gram verse bieslook

125 gram verse roomkaas met kruiden

200 gram gerookte kipreepjes

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes.

  2. Verhit de olie en bak de prei, ui en knoflook 10 min. op middelhoog vuur.

  3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper.

  4. Snijd de bieslook fijn. Meng het preimengsel, de roomkaas, bieslook en kipreepjes door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout, en warm nog 2 min. door.

Preistamppot met warmgerookte zalm

Is ‘Wat eten we vandaag?’ bij jou ook altijd de vraag? Wat dacht je dan van een preistamppot? Stamppotten zijn namelijk echt niet alleen voor de wintermaanden. Prei en warmgerookte zalm maken deze stamppot zo zomerproof als het maar kan. Ook lekker: voor dit fijne comfort-kostje heb je slechts vijf ingrediënten nodig.

INGREDIËNTEN
1 kilo stamppotaardappelen
4 el olijf...

00:20