Preistamppot
Op een koude dag is er niets lekkerder dan weer warm worden met een lekkere preistamppot. Combineer dit topgerecht ook eens met kaas, kerrie, gehakt of zalm. Heerlijk voor tijdens de gure wintermaanden maar eigenlijk ook gewoon het hele jaar door.

Preistamppot met kip en roomkaas
Ingrediënten
4 personen
1.2 kg
kruimige aardappelen
2
preien
2
uien
2 tenen
knoflook
3 el
traditionele olijfolie
25 g
verse bieslook
125 g
verse roomkaas met kruiden
200 g
gerookte kipreepjes
Dit heb je nodig
pureestamper
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes.
- Verhit de olie en bak de prei, ui en knoflook 10 min. op middelhoog vuur.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper.
- Snijd de bieslook fijn. Meng het preimengsel, de roomkaas, bieslook en kipreepjes door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout, en warm nog 2 min. door.