Cannellinibonen
Cannellinibonen

Cannellinibonen

Cannellinibonen zijn witkleurige bonen die, zoals de naam al doet vermoeden, ontzettend populair zijn in Italië en dat is niet geheel zonder reden. Ze zijn niet alleen goed voor je, maar ook heel erg lekker!

Wat zijn Cannellinibonen?

Wat zijn Cannellinibonen?

De Cannelliniboon zit bordenvol vezels en eiwitten en zijn uitermate geschikt als basis voor een stevige soep of als gezonde toevoeging aan je salade. Deze Italiaanse klassieker is goed te combineren in zowel warme als koude gerechten.

Waar smaken Cannellinibonen naar?

Cannellinibonen vallen binnen de peulvruchten familie en zijn in verschillende vormen verkrijgbaar, vers, als conserven maar ook gedroogd. Van nature heeft de Cannelliniboon een zachte, nootachtige smaak. Je kunt Cannellinibonen goed als alternatief gebruiken wanneer je op je calorie inname wilt letten. Probeer bijvoorbeeld eens Cannellinibonen uit de oven in plaats van noten of zaden in een frisse parelcouscous salade met tonijn.

Waar smaken Cannellinibonen naar?
Wat is het verschil tussen Cannellinibonen en witte bonen?

Wat is het verschil tussen Cannellinibonen en witte bonen?

Cannellinibonen zijn de grote, smaakvolle broer van de witte boon. Waar witte bonen normaal gesproken wat neutraler van smaak zijn, heeft de Cannelliniboon een meer uitgesproken smaak. Ook is laatst genoemde een stuk groter ten opzichte van de witte boon.

Courgettesalade met tonijn

Courgettesalade met tonijn

  1. Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken. Bestrijk de plakken met de olijfolie. Verhit de grillpan en gril de courgette in porties 2 min. Keer halverwege. Laat afkoelen.
  2. Rooster de pijnboompitten in 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord.
  3. Spoel de bonen af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng met 2 el olijfolie extra vierge en de helft van het basilicum. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de courgette over een schaal. Verdeel de tonijn en bonen erover. Bestrooi met de pijnboompitten, de rest van het basilicum en peper en zout. Besprenkel met de rest van de olijfolie extra vierge.