Pastasalade

Pastasalade is altijd een goed idee. Want pastasalades maken kan snel, makkelijk en je kunt er eindeloos mee variëren. Inspiratie nodig? We got you!

Pastasalade met zalm maken
Pastasalade met zalm maken

Pastasalade met zalm maken

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 300 g fusilli
  • 1 komkommer
  • 400 g rivolo-cherrytomaten
  • 250 g warmgerookte zalmstukken
  • 85 g rucola
  • 90 g koelverse pestospread
  1. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Was ondertussen de komkommer, halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in plakjes en snijd deze in reepjes. Halveer de tomaten.
  2. Giet de pasta af in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Haal het vel van de zalm en verdeel de vis in stukjes. Meng de pasta met de zalm, komkommer, tomaat, rucola en pestospread en serveer op een grote schaal. Breng op smaak met peper en zout.

Pastasalade: hoe bewaren / meenemen?

Pastasalade kun je in een afgesloten bak max. 8 - 12 uur bewaren in de koelkast. Toch is dat niet altijd een goed idee: bladgroenten als sla en spinazie slinken snel en tomaten geven bijv. veel vocht af. Dat komt de salade niet altijd ten goede. Tip: maak de salade niet langer dan een dag van tevoren en bewaar de componenten – i.i.g. de dressing – tot gebruik apart. Pastasalade meenemen? Bereid zoals in deze pastasalade in en bewaarbakje van onder naar boven en van zwaar naar licht. Pasta eerst, dan zwaardere groenten en tot slot de blaadjes.

Tips voor pastasalade

De lekkerste pastasalade maak je niet met versta pasta, maar met gedroogde pasta. Die blijft steviger i.c.m. een dressing. Korte pasta met ribbels of bochten, zoals fusilli en penne, is gemaakt om veel saus op te nemen: perfect voor rijke dressings met bijvoorbeeld pesto of kaas. Aan platte vormen zoals farfalle hecht minder, en dat geeft de salade een lichter karakter. Warme pasta absorbeert dressing beter dan koude. Meng de pasta dus met de dressing als deze nog warm is en laat afkoelen voordat je de rest van de salade erdoor mengt.

Is pastasalade gezond?

Een gezonde pastasalade maak je met volkorenpasta en vul je met lekker veel groenten. Wat betreft vlees: kies voor mager en onbewerkt vlees. Vis kan altijd, bijv. gerookte zalm, tonijn of makreel. Dressings o.b.v. mayonaise kun je beter vervangen je door dressings op basis van magere yoghurt zoals bij deze volkorenpastasalade met spinazie-viskoekjes.

Lekker al dente

Grand’Italia salade pasta is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten voor de perfecte pastasalade. Deze pasta is gemaakt van durum tarwe, wat een heerlijk stevige bite geeft. De kortere penne vormpjes mengen perfect met verse ingrediënten. Door de ribbels wordt de smaak van dressings extra goed opgenomen. Dankzij de verschillende kleuren ziet je pastasalade er extra lekker uit. Naast de Casarecce is er ook Salade Pasta Penne. Meer van Grand’Italia

Pastasalade 'carbonara'

Gemakkelijk, snel klaar en overheerlijk: deze frisse pastasalade is net zo romig als een traditionele carbonara. Hallo favoriet zomergerecht!Ontbijtspek bakkenKook 300 g fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak 120 g gerookt ontbijtspek in 5 min. goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Dressing van citroen en aioliRasp de gele schil van 1 citroen en pers de helft van de vrucht uit. Meng het rasp en sap met 4 el aioli. Schep door de pasta.Pastasalade makenVerwijder de houtige onderkant van 350 g groene asperges en snijd de asperges in schuine stukjes van een ½ cm. Laat de puntjes heel. Laat 400 g artisjokharten uit blik uitlekken en snijd in kwarten. Schep de groenten door de pasta en verkruimel het spek erboven. Serveertip: lekker met Parmezaanse kaasBewaartip: Je kunt deze salade een ½ dag van tevoren bereiden en tot gebruik bewaren in de koelkast.
00:36