Orzo
Orzo

Orzo

Orzo is gedroogde pasta in de vorm van rijstkorrels. Het wordt veel gebruikt in de mediterrane keuken en is een goede basis voor verschillende gerechten, zoals soepen, pilav en salades. Ontdek hier al onze recepten met orzo.

Orzo recepten

Orzo maken: zo doe je dat
Orzo maken: zo doe je dat

Orzo maken: zo doe je dat

Ingrediënten

4 personen

300 g

orzo pasta

350 g

tomatenmix

100 g

Kalamata-olijven zonder pit

½

komkommer

20 g

verse platte peterselie

300 g

witte kaasblokjes in kruidenolie

125 g

zongedroogde tomatentapenade

75 g

veldsla

  1. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de tomaten. Snijd de olijven in plakjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helften in de lengte in dunne repen en de repen in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de peterselie fijn.
  2. Giet de orzo af. Laat de kaasblokjes uitlekken en vang de olie op. Meng de tomatentapenade en opgevangen olie door de orzo en laat 5 min. afkoelen. Verdeel de veldsla over een schaal. Meng de tomaten, olijven, kaasblokjes, komkommer en peterselie door de orzo. Schep de orzo op de veldsla en serveer.