Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de tomaten. Snijd de olijven in plakjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helften in de lengte in dunne repen en de repen in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de peterselie fijn.
Giet de orzo af. Laat de kaasblokjes uitlekken en vang de olie op. Meng de tomatentapenade en opgevangen olie door de orzo en laat 5 min. afkoelen. Verdeel de veldsla over een schaal. Meng de tomaten, olijven, kaasblokjes, komkommer en peterselie door de orzo. Schep de orzo op de veldsla en serveer.
Orzo
Orzo lijkt op rijst, maar is pasta! Deze kleine gedroogde pasta in de vorm van rijstkorrels schittert in de Griekse en Italiaanse keuken. Gebruik het in soep en salades, of maak pilav. Laat je inspireren!
Orzo recepten
Orzo maken: zo doe je dat
Ingrediënten
Aantal personen
300 gram orzo pasta | |
350 gram tomatenmix | |
100 gram biologische kalamata-olijven zonder pit | |
0.5 komkommer | |
20 gram verse platte peterselie | |
300 gram witte kaasblokjes in kruidenolie | |
125 gram zongedroogde tomatentapenade | |
75 gram veldsla |

Wat is orzo?
Orzo is een pastasoort die qua vorm doet denken aan rijst, maar gemaakt is van tarwe. Het wordt veel gebruikt in de mediterrane keuken en is ideaal voor salades, soepen of als romig alternatief voor risotto. Dankzij de stevige bite en neutrale smaak neemt orzo moeiteloos smaken en sauzen op – een echte alleskunner in de keuken!
Orzosalade met olijf en prosciutto
Pastasalade van orzo met olijf en prosciutto kun je warm eten, maar smaakt koud net zo lekker. Niet eerder van orzo gehoord? Het wordt ook wel riso genoemd en lijkt door de vorm en grootte op rijst, maar is een pastasoort die iets zoeter smaakt dan andere vormen van pasta. Dit recept bevat maar 5 ingrediënten, makkelijker wordt het niet!
INGREDIËNTEN
300 g orzo
450 g tuinerwten (diepv...
00:22
Direct aan de slag
Naar alle pastaPastasoorten