- 1
- 2
- 3
Tussengerechten
Wil je een extra gang toevoegen aan het kerstdiner? Serveer dan een gerecht tussen het voor- en hoofdgerecht door. Wat dacht je bijvoorbeeld van soep, spoom, salade of ander kerstrecept? Wij hebben de lekkerste tussengerechten op een rij gezet!
Ingrediënten
Wat zijn tussengerechten?
Een tussengerecht – ook wel entree genoemd – is een gang in jouw (kerst)menu. Deze gerechten zijn vaak kleiner, lichter en niet te heftig van smaak. Tussengerechten worden tussen twee grote maaltijden door geserveerd, zoals tussen een voor- en hoofdgerecht. Dit wordt gedaan om de smaakpapillen te neutraliseren. Zo haal je het meest uit elke maaltijd!
Welke tussengerechten bestaan er?
Wil je ook een tussengerecht serveren, maar heb je nog geen idee wat precies? Tussengerechten zijn vaak kleine en lichte maaltijden. Denk hierbij aan soep, salade, risotto of amuses. Deze gerechten kunnen zowel warm als koud zijn. Serveer je een koud voorgerecht? Dan dien je een warm tussengerecht zoals mosterdsoep of pasteitjes op. Staat er juist een warm voorgerecht op het menu? Dan kun je het best een koud tussengerecht serveren, zoals vitello tonnato of een spoom. Enjoy!
Bietenblini's met dille-crème fraîche en rivierkreeftjes
Blini’s zijn het perfecte voorgerecht, dus als dit geen goed begin van het kerstdiner is! Het prachtige rood van de blini’s zelf, het beleg met dilleroom, komkommerpickle en rivierkreeftjes. Toch liever een vegan twist? Vervang de crème fraîche door pompoenhummus en de rivierkreeftjes door gehakte walnoten.
INGREDIËNTEN
15 g roomboter
60 ml bietensap
40 g tarwebloem
20 g boekweitmeel
¼...
01:09
Meer kerstrecepten