- 1
- 2
- 3
Ingrediënten
Meer feel good recepten
Meer feel good recepten
Aantal personen
320 gram venkelknollen | |
320 gram rode uien | |
320 gram wortelen | |
400 gram cannellinibonen in blik | |
400 gram rundergehakt | |
1 theelepel gedroogde oregano | |
800 gram gepelde tomaten in blik | |
465 gram geroosterde rode paprika's in pot | |
1 citroen | |
50 gram feta |
keukenmachine
Verhit de oven tot 200 °C. Maak de venkelknol schoon, houd de topjes apart, pel de uien, snijd ze in partjes en leg ze op een diepe bakplaat van 30 x 40 cm. Pel, halveer en doe de wortels erbij. Maak de groenten aan met 1 eetlepel olijfolie en een flinke snuf zeezout en zwarte peper, en rooster ze 40 minuten.
Giet intussen de bonen af en pulseer ze een paar keer in een keukenmachine. Doe het gehakt en de oregano erbij, voeg peper en zout toe en pulseer ze net door elkaar. Verdeel het mengsel met schone, vochtige handen in twaalf porties (per 4 personen), draai er balletjes van. Leg ze met 2 eetlepels olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig-hoog vuur en keer ze regelmatig tot ze rondom goudbruin zijn.
Giet de tomaten en paprika’s met vocht en al in de keukenmachine (schoonmaken is niet nodig). Boen de citroen schoon, rasp de citroenschil in een schaaltje, knijp het sap uit boven de machine, voeg naar smaak peper en zout toe en mix alles glad.
Haal de bakplaat uit de oven, giet de saus over de groenten, leg de goudbruine gehaktballetjes in de saus en zet ze nog 20 minuten terug in de oven.
Verkruimel voor het serveren de feta erover, bestrooi met de apart gehouden citroenschil en venkeltopjes, en sprenkel er als je wil een beetje extra vierge olijfolie over.