To go
To go

To go

Een maaltijd of tussendoortje to go? Geen probleem. Of je nu gaat picknicken, een lange tocht in de auto voor de boeg hebt of een stuk gaat fietsen: wij hebben de lekkerste recepten om mee te nemen.

To go wrap

To go wrap

  1. Klop de eieren los met ⅖ ricotta, peper en eventueel zout. Verdeel de helft van de olie over de 2 koekenpannen, schenk ¼ van het eimengsel in elke pan en bak 2 min. op middelhoog vuur tot het ei stolt. Keer om en bak nog 1 min. Neem de omeletten uit de pan en leg op een bord. Bak zo nog 2 omeletten.
  2. Snijd de veldsla grof en de tomaten in stukjes.
  3. Besmeer de omeletten met de rest van de ricotta en beleg met de veldsla, tomaat en peen julienne. Breng op smaak met peper Rol de omeletten strak op en halveer.
Hoe neem ik makkelijk een maaltijd to go mee?

Hoe neem ik makkelijk een maaltijd to go mee?

Om je maaltijd zo lang mogelijk lekker te houden, kun je deze het beste in een luchtdicht bakje doen, die je vervolgens in een koelkast of koelbox zet. Hersluitbare ziplockzakjes zijn ook handig om eten in mee te nemen, en nemen minder plek in dan bakjes. Gebruik koelelementen om de koelbox goed koud te houden, of vries flesjes water in en neem die bevroren mee. Die houden alles op temperatuur, en zo heb je meteen koel water om te drinken. Let er bij salades op dat je de dressing apart bewaart en die pas op het laatst toevoegt. Zo voorkom je dat slabladeren slap worden. Nog handiger: kies voor een salade op basis van linzen of andere peulvruchten. Die blijven lekker stevig en worden alleen maar lekkerder als je de dressing thuis al toevoegt. Wraps zijn ook handig: de tortilla fungeert als ‘verpakking’ voor de vulling en je kunt ze makkelijk uit de hand eten. Soep meenemen? Houd ’m warm (of juist koud in het geval van gazpacho) in een thermoskan of -beker.

Wat zijn lekkere to go recepten voor kinderen?

Een van de beste ontbijtjes to go zijn pannenkoeken. En welk kind houdt daar nu niet van? Bak ze de avond van tevoren en verpak ze na het afkoelen in een luchtdicht bakje of ziplockzakje. Voor lunch of diner on the go doen wraps of platbrood het heel goed. Je kunt ze vullen met wat je kinderen maar lekker vinden. Zachte geitenkaas en komkommer, 30+ kaas en een gekookt eitje of avocado en tomaat bijvoorbeeld. Of maak gazpacho en laat ze hun eigen kommetje of bekertje versieren met croutons. Zin in zoet? Bak een dag van tevoren een bananenbrood, snijd ’m in dikke plakken en neem mee als tussendoortje.

Wat zijn lekkere to go recepten voor kinderen?